WIKIHOUSE

WikiHouse is een betaalbaar, duurzaam en digitaal geproduceerd houtskelet bouwpakket waarmee je zelf je huis kunt ontwerpen en bouwen. Het ontwerp- en bouwproces is simpel:

Ontwerpen

Digitaal frezen

Stukken samenvoegen

Bouwen

ZELFBOUWPAKKET

Is je digitale woningontwerp klaar? Een computergestuurde frees freest het houten plaatmateriaal (18mm multiplex) tot handzame onderdelen. Samen vormen ze het bouwpakket voor jouw huis. Aansluitingen en verbindingen zijn zo eenvoudig mogelijk ontworpen. Je kunt je huis zelf, met behulp van je toekomstige buren, familie en vrienden in elkaar zetten. Hoe meer je zelf doet, hoe lager de kosten. Daarna werk je het casco af met isolatie en materialen voor de afwerking van de binnenwanden en de buitengevel, het dak enz.

DUURZAAMHEID

WikiHouse is een duurzame bouwmethode. Het bouwen met hout is veel minder milieubelastend dan bijvoorbeeld beton en baksteen. Ook zorgt de computergestuurde CNC-frees ervoor dat de hoeveelheid bouwafval zo klein mogelijk is. De frees freest het plaatmateriaal zo voordelig mogelijk uit de platen. Omdat de onderdelen handzaam zijn, is er nauwelijks groot materieel nodig om de onderdelen te vervoeren. En voor de montage van het houtskelet is nauwelijks elektrisch gereedschap nodig.

Bij WikiHouse De Stripmaker gaan we nog een stapje verder met duurzaamheid. Wij doen mee aan een Europees onderzoeksproject waarbij innovatieve woningen worden gemonitord op energieverbruik. Verder stimuleren wij zelfbouwers om zoveel mogelijk duurzame keuzes te maken. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van duurzame of circulaire bouwmaterialen, de woning zo goed mogelijk te isoleren en door het huis (bijna) energieneutraal of zelfs nul op de meter te maken. In een nul op de meter huis is de energie die je gebruikt gelijk aan de energie die je zelf opwekt.

WIKIHOUSE DE STRIPMAKER

Bouw je eigen houten huis betaalbaar en energiezuinig

De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend.

Wikihouse De Stripmaker is een experiment van: