WIKIHOUSE

WikiHouse is een betaalbaar, duurzaam en digitaal geproduceerd houtskelet bouwpakket waarmee je zelf je huis kunt ontwerpen en bouwen. Het ontwerp- en bouwproces is simpel:

Digitaal ontwerpen

Ontwerp downloaden

Frezen

Stukken samenvoegen

Bouwen

WIKIHOUSE-TOOLBOX

Voor WikiHouse De Stripmaker wordt er een speciale ‘WikiHouse-toolbox’ ontwikkeld, waarmee je zelf je woning kunt samenstellen. De toolbox is als het ware een blokkendoos met verschillende bouwelementen. Hiermee kun je het casco van je woning zelf vormgeven. De toolbox biedt veel keuzevrijheid en houdt het ontwerp betaalbaar.

ZELFBOUWPAKKET

Is je digitale woningontwerp klaar? In de Makerspace in Almere freest een computergestuurde zaag houten plaatmateriaal (18mm multiplex) tot handzame onderdelen, die gezamenlijk het bouwpakket vormen voor jouw woning. Aansluitingen en verbindingen zijn zo eenvoudig mogelijk ontworpen. Je kunt je huis zelf of met behulp van vrienden in elkaar zetten.  Hoe meer je zelf doet, hoe lager de kosten. Daarna werk je het casco af met isolatie  en materialen voor de afwerking van de binnenwanden en de buitengevel, het dak enz.

DUURZAAMHEID

WikiHouse is een duurzame bouwmethode. De toepassing van hout is minder milieubelastend dan bijvoorbeeld beton en baksteen. Ook wordt de hoeveelheid bouwafval gereduceerd doordat de computergestuurde CNC zaag het plaatmateriaal zo voordelig mogelijk uitzaagt. Omdat de onderdelen handzaam zijn, is er nauwelijks groot materieel nodig om de onderdelen te vervoeren. En voor de montage van het houtskelet is nauwelijks elektrisch gereedschap nodig.

Bij WikiHouse De Stripmaker gaan we nog een stapje verder met duurzaamheid. Wij doen mee aan een Europees onderzoeksproject waarbij innovatieve woningen worden gemonitord op energieverbruik. Verder stimuleren wij zelfbouwers om zoveel mogelijk duurzame keuzes te maken. Bijvoorbeeld door het toepassen van duurzame of circulaire bouwmaterialen, de woning zo goed mogelijk te isoleren en door woningen (bijna) energieneutraal te maken. Kenmerk van een energieneutraal huis is dat de energie die je gebruikt in balans is met de energie die je zelf opwekt.

WIKIHOUSE DE STRIPMAKER

Bouw je eigen houten huis betaalbaar en energiezuinig

De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend.

Wikihouse De Stripmaker is een experiment van: